cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

De Futen - DAW heren 1

Op zondag 14 April speelde DAW heren 1 hun laatste wedstrijd van het seizoen uit in Amstelveen tegen AZ&PC De Futen, de nummer 2 van de competitie. DAW ging verzwakt op pad zonder onder meer de topscoorder Daan Happe en coach Rick Bellekom. Na een matige start kwam DAW op gang in de tweede periode. Na de wisseling van helft tussen de tweede en derde periode begon de Futen gebruik te maken van het 1.80m diepe bad door veelvoudig van de bodem af te springen en waren de Alkmaarders weer kansloos. De wedstrijd eindigde 15-4.

De eerste periode starten DAW slecht, aanvallend waren de schot niet goed genoeg om de keeper van de Futen te passeren en defensief was moeilijk grip te krijgen op de sterke midvoor van de Futen. Zo ging DAW met een 4-0 achterstand de tweede periode in en werd de het eerste doelpunt voor DAW gemaakt door een goed benutten strafworp van Arjan Baron. Uiteindelijk wist DAW dankzij een bewegelijke aanval nogmaals te scoren en wisten de Futen nog driemaal te scoren. De periode eindigde 7-2.

De derde periode was de wisseling van helft en begonnen de Futen te springen van de ondiepe zwembad bodem. Dit samen met een verblindende lichtinval van de lage zon in het gezicht van de keeper en verdedigers van DAW zorgde ervoor dat de Futen hun voorsprong met vier doelpunten konden verruimen.

Dit wedstrijdbeeld werd aan het begin van de vierde periode ook doorgezet, zo was de wedstrijd al lang gespeeld. Halverwege de periode toonde DAW nog wat kracht dankzij een doelpunt van de 15-jarige Teun wit en het tweede doelpunten van de wedstijd van Jasper Martens. Tegen de achterstand was echter niet meer in te spelen en de wedstrijd eindigde dan ook vlak hierna in een 15-4 verlies.

Nu het seizoen voorbij is en al de wedstrijden gespeeld zijn staat DAW met 27 punten uit 22 wedstrijden 8e in de competitie. Hiermee is de laatste wedstrijd van spelerscarrière van Dennis Oudhoff en coachingscarrière van Rick Bellekom gespeeld. Volgend jaar zal het eerste herenteam van DAW weer in de derdeklasse bondcompetitie starten met aanvullen van een aantal nieuwe spelers en de nieuwe coach Rob van Hove.

-Jasper Martens, aanvoerder Heren1

Onze Sponsors

Home