cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

DAW-H1-DE-RIJN-H1

Op zaterdag 23 maart speelde DAW heren 1 hun tweede wedstrijd van de week thuis tegen De Rijn Heren 1, de nummer vier van de competitie. De Rijn speelde een erg defensief spel waardoor de counters en aanvallen van DAW aan het begin van de wedstrijd erg moeizaam gingen. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de spelers van De Rijn moe en kreeg DAW steeds meer aanvallende ruimte. Zo wist DAW aan het eind van de wedstrijd een ruime voorsprong op te bouwen, de wedstrijd eindigde 14-7.

De eerste periode starten moeizaam voor DAW. De Rijn speelde aanvallend erg teruggevallen door hun tweede lijn bijna op de middenlijn te laten liggen en wist hiermee de counters van DAW goed af te stoppen. Hiernaast speelde De Rijn defensief een zone waarop DAW in deze fase van de wedstrijd geen goed antwoord had. DAW wist deze periode slecht eenmaal met een snelle uitbraak het net te vinden maar kreeg vervolgens te horen dat het doelpunt werd afgekeurd. Doordat De Rijn deze periode tweemaal wist te scoren stond het aan het eind van de periode 0-2.

De tweede periode wist Arjan Baron voor de thuisploeg de scoren te openen en begon het spel van DAW op gang te komen. Zo kwam DAW met nog drie minuten speeltijd in de tweede periode dankzij twee doelpunten van Daan Happe en nog een doelpunt van Arjan Baron voor het eerst in de wedstrijd op voorspong. Hierna wist De Rijn met twee doelpunt de leiding weer over te nemen en kwam de 4-5 ruststand op het scorebord.

In de derde periode begonnen de spelers van De Rijn duidelijk vermoeid te raken, hierdoor kon DAW defensief De Rijn goed uitpressen en kwam aanvallen veel meer counterruimte beschikbaar. Deze periode kwam DAW dankzij twee doelpunten van Jasper Martens, één doelpunt van Daan Happe en één doelpunt van Maurits de Bruijn op een 8-6 voorsprong.

De vierde periode was De Rijn kansloos, het defensief zonespel werd door DAW uitgespeeld en aanvallend kwamen ze aan niet veel meer toe dan een paar voor keeper Corné Thoes eenvoudig te stoppen afstandsschoten. Deze periode was de enige benutte kans voor De Rijn was een strafworp terwijl DAW veelvoudig wist te scoren met één doelpunt van Max Noordanus, één doelpunt van Kees Wit, het vijfde en zesde doelpunt van Daan Happe en het tweede en derde doelpunt van Maurits de Bruijn. Zo eindigde de wedstrijd in een 14-7 uitslag.

DAW staat van de 12 deelnemende teams nu gedeeld 7e in de competitie met 23 punten. Dankzij onder meer de uitslagen van andere teams tijdens deze speelronde staat DAW nu met nog drie wedstrijden te gaan officieel veilig tegen degradatie.

-Jasper Martens, aanvoerder Heren1

Onze Sponsors

Home