cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

DAW heren1 - de dolfijn

Op zaterdag 9 februari speelde DAW Heren 1 tegen de koploper van de competitie De Dolfijn Heren 1. De Alkmaarders werden lang in de gelijk opgaande wedstrijd gehouden dankzij het sterke keepers werk van de debuteerde 16-jarige Benne van ’t Hoff. Naar mate de wedstrijd vorderde begon het fysieke spel aan beide zijde te verzwaren en werden er zware klappen uitgedeeld. Vanaf de vierde periode wist De Dolfijn een hen geringe voorsprong dan ook verder uit te breiden en zakte de moet bij de Alkmaarders in de schoenen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een matige weerspiegeling van het verloop 6-13.

De eerste periode startte goed voor de thuisploeg dankzij de openingstreffer van Maurits de Bruijn. De Dolfijn werd door deze treffer wakker geschut en wist met snel te reageren met drie treffers. Vlak voor het eind van de periode wist DAW het gat weer te verkleinen en de 2-3 tussenstand op het bord te zetten.

De tweede periode bestond uit het veelvoudig heen en weer zwemmen van beide ploegen. Zo wist de Dolfijn aan het begin en eind van de periode eenmaal te scoren en maakte beide ploegen geen goed gebruik van man meer situaties. De periode eindigde met een ruimere voorsprong voor de uitploeg 2-5. In de derde periode herpakte DAW zich zo wist onder meer Joep Liefting te scoren. Uiteindelijk scoorde beide ploegen tweemaal en eindigde de periode 4-7.

De vierde periode ging er aan beide zijde ruig aan toe, zo werd er erg fysiek gespeeld en wist de Dolfijn hierdoor de wedstrijd volledig te beslissen. De Dolfijn wist deze periode zesmaal te scoren en de thuisploeg kwam met één doelpunt van Daan de Jong en één doelpunt van Arjan Baron niet verder dan twee doelpunten. Zo werd de wedstrijd met een groot verschil in de 6-13 eindstand afgesloten. Ondanks de eindstand hebben de Alkmaarders als zesde in de competitie een sterke wedstrijd weten te spelen tegen de koploper.

-Jasper Martens, aanvoerder Heren1

Onze Sponsors

Home