cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

DAW heren1 - de Duinkikkers

Op 19 januari speelde DAW Heren 1 de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen De Duinkikkers, het laagste team van de competitie. Om te verzekeren dat de drie belangrijke punten van deze wedstrijd in Alkmaar bleven werd de thuisploeg versterkt door oudgediende Max Noordanus en Jeroen Fennema. Ook bood deze wedstrijd de kans voor het debuut van de 15 jarige Teun Wit. Vanaf de start van de wedstrijd kreeg DAW kans na kans in een wedstrijd die erg eenzijdig gespeeld werd. De wedstrijd is nooit spannend geweest maar dankzij het slechte afmaken van de thuisploeg toch met een in verhouding met de kansen magere eindstand van 7-2 beëindigd.

Al vanaf de start van de eerste periode bleken de Duinkikkers het snelle tempo van DAW niet bij te kunnen houden. De thuisploeg wist dankzij snelle counters en een bewegelijk spel veel kansen te creëren, toch wisten ze deze niet te benutten. Door het sterke defensief spel van DAW kwamen de Duinkikkers ook niet aan meer dan een paar matige afstand schoten toe en bleef de eerste periode dus een echte zwemwedstrijd. Uiteindelijk kreeg DAW een strafworp mee en werd de eerste periode met een slechte weerspiegeling van het verloop 1-0 afgesloten.

De tweede periode kwam DAW meer op gang en was de enige rede dat de Duinkikkers nog in de wedstrijd bleven het slechte afmaken van DAW. DAW wist deze periode dankzij twee man meer situaties drie keer het net te vinden en sloot de periode met een 4-0 voorstand af.

Aan het begin van de derde periode begonnen veel spelers van de Duinkikkers te vermoeien, wat goed zichtbaar werd in de aansluiting van hun aanvallend spel. DAW ging goed door met het creëren van veel kansen maar wist de hele periode niks af te maken. De Duinkikkers wisten zelfs eenmaal de sterk speelde keeper Corné Thoes van DAW te trotseren. De periode werd 4-1 afgesloten en bleek toch voor DAW toch de slechtste periode van de wedstrijd.

De vierde periode kwam DAW snel op gang en hadden de Duinkikker niet veel meer in te brengen. Deze periode wist Jeroen Fennema voor DAW uit te blinken dankzij zijn derde en vierde doelpunt van de wedstrijd en maakte Teun Wit een sterk debuut. Uiteindelijk kwam de 7-2 eindstand op het bord en waren de belangrijke punten voor DAW binnen. Toch had de overwinning een dubbel gevoel voor de heren van DAW dankzij de enorme hoeveelheid aan onbenutte en slecht afgemaakte kansen.

-Jasper Martens, aanvoerder Heren1

Onze Sponsors

Home