cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

DAW H1 – DWT H1

Dit weekend was het voor de mannen van DAW de eerste wedstrijd van het seizoen dat zou plaatsvinden in hun thuisbad. De wedstrijden tegen het Haarlemse DWT zijn keer op keer erg spannend, het moest dus ook maar blijken of dat vanavond weer zo zou zijn.

Deze zaterdag was echter een primeur, waarbij deze wedstrijd online gestreamd zou worden. Het is door de corona-maateregelen momenteel niet mogelijk om publiek toe te laten op de tribune. Gelukkig wisten een aantal bestuursleden van DAW hier een oplossing op te vinden, en voor het eerst werd de wedstrijd dus gestreamd zodat familie en vrienden vanuit huis konden meegenieten van het spektakel en de spanning in Alkmaar.

Het eerste part werd gestart met volle inzet. De mannen van DAW speelden een halve pressing, en halve zoneverdediging. Het was even wennen want het was helaas DWT die de eerste treffer scoorde. Daarna kon DAW zich goed terugvechten met hun counters, en de score van het eerste part werd afgesloten met een voorsprong van 2-1 in het voordeel van DAW.

In het tweede en derde partje liet DAW H1 het echter een beetje hangen. In deze 2 partjes scoorde DWT maar liefst 8 keer, en DAW maar 4 keer. De pressing die nu van toepassing was werd niet naar behoren uitgevoerd, en dit zorgde er voor dat de score afzakte tot 6-9 aan het einde van het derde part.

Het vierde partje werd dus begonnen met een score van 6-9 in het nadeel van DAW. Het bleek dus toch nog erg spannend te worden. De Heren van DAW wisten dat het mogelijk was om in het laatste part van de wedstrijd sterk terug te komen. Vorige week was het laatste part in Hoorn begonnen met een 9-5 score, en dat wisten de Alkmaarse heren terug te brengen tot een 10-10.

Omdat er een man meer was gevormd in de laatste seconden van het derde part, mocht DAW beginnen met een man meer situatie . Deze werd helaas niet optimaal benut en het bleef 6-9. Het keerpunt van de wedstrijd kwam van Kees Wit, die door zijn perfecte inzet een 5-meterbal wist te verzilveren. Deze strafworp werd gescoord (7-9), en DAW lag weer in de race voor de winst. Het enige moment dat DWT in dit laatste part aan scoren toekwam was via hun topscoorder; Sjoerd de Vries (8-10). De mannen van DAW lagen scherp te loeren op de counter in de laatste momenten van de wedstrijd, en het was uit eindelijk Jeroen Fennema die de laatste 3 doelpunten achter elkaar in het net gooide waardoor DAW met 3 punten het bad kon verlaten met een score van 11-10.

De Alkmaarse Waterratten hebben aankomende week even rust en zullen op 24 Oktober hun volgende wedstrijd spelen tegen De Plas H1, een nieuwkomer in de competitie. In Alkmaar zullen zij hun 3e plek, in het klassement moeten verdedigen.

Daan de Jong – DAW H1

Onze Sponsors

Home