cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

DAW D1 - het Y D3

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 een belangrijke wedstrijd tegen Het Y, onverslagen en koploper. Als deze gewonnen werd zouden ze veilig staan voor de tweede helft van de competitie en spelen om het promoveren in plaats van degraderen.

De wedstrijd begon met twee doelpunten van beide kanten uit overtal situaties. Daarna nam DAW het heft in handen en werden er drie prachtige doelpunten gemaakt uit een teamaanval. Kirsten Jonker maakte de 5-1 met een zuivere bal in de hoek door een strafworp. Na een tegendoelpunt wist één van onze jongste spelers, Elles Liefting in de laatste 6 seconden er 6-2 van te maken. Zo stond DAW met een ruime voorsprong voor na het eerste partje.

Ook in het tweede partje wist Elles Liefting de score voor DAW omhoog te houden. De strafworp voor DAW die volgde maakte ook dit keer Kirsten Jonker mooi af. Het Y probeerde nog om het gat te verkleinen en zo werd het tweede partje afgesloten met een 10-5.

In het derde partje werd ook Het Y wakker geschud en maakte in een korte tijd twee doelpunten na elkaar, 10-7. DAW moest nu niet de voorsprong uit handen geven en coach Luc Riemers zette een slimme time-out in bij een man-meer situatie voor DAW. Onze linkshandige speelster Danique Rammers wist hier slim uit te scoren en zo werd het weer 11-7. Het derde partje werd afgesloten met een 11-8 voorsprong.

Het laatste partje brak aan en door het ruiken van de winst wisten de dames van DAW nog een partje te knallen. Marleen Jonker wist uit een overtal situatie er 12-8 van te maken. Daarna werd er twee keer gescoord door Het Y, mede vanwege de verwarring die er bij DAW ontstond door letsel bij Elles Liefting, maar ze wist zich te herpakken en maakte het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Het vierde partje werd afgesloten met 14-11 winst voor de dames van DAW, waardoor zij nu gedeeld eerste en veilig staan voor hun plekje in de volgende helft van de competitie!

- Tessa Naber, speelster Dames 1

Onze Sponsors

Home