cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification online

Trainingskamp Waterpolo augustus 2021

Van vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus zijn de dames, heren en jeugd van de waterpolo afdeling DAW afgereisd naar het KNZB-trainingscentrum in Zeist, om het jaarlijkse trainingskamp bij te wonen van de start van het seizoen. In het zwembad waar de gouden medaille van de waterpolovrouwen op de Olympische Spelen 2008 is gesmeed, trainen de helden en heldinnen van DAW dit gehele weekend om een topprestatie neer te zetten voor het seizoen 2021-2022.

Ondanks een aantal flinke files startte de eerste training van het trainingskamp op vrijdag om 17.30 en begonnen de meeste spelers na een lange school en/of werkdag vol goede moed aan het weekend. Nieuw dit jaar waren de 'trainingsvoorbereidingen', waardoor alle trainingen een half uur eerder startte in het krachthonk. Dit is een uitgebreide gezamenlijke warming-up om de hartslag alvast te verhogen. Daarnaast doen we oefeningen voor verschillende spiergroepen om eventuele blessures te voorkomen en uiteindelijk sterker in het water te worden. Voor de één waren de oefeningen een verademing en voor de ander een enkeltje richting de pijnbank. Het was in ieder geval altijd leuk om gezamenlijk bezig te zijn en op deze manier een training te starten. Hierna ging iedereen te water en werd de training in het zwembad afgewerkt.

Na de eerste training stonden er gelijk twee oefenwedstrijden op het programma. Deze avond werd een wedstrijd van heren 1 tegen Nunspeet 1 gespeeld en mocht de AJ jeugd aantreden tegen AZC. Heren 1 had een fysieke wedstrijd tegen Nunspeet, waar een overwinning moeizaam over de streep is getrokken. Onze AJ jeugd kreeg een zwaardere wedstrijd voor de kiezen tegen AZC.

Aan het eind van de avond werd er nog een spelavond georganiseerd onder de bezielende leiding en begeleiding van Rob van Hove en Luc Riemers. Naast de nodige kennisvragen, was er het onderdeel 'raad de plaat' en een aantal ludieke spellen welke per team uitgevoerd moest worden. De discussies over de winnaar van de avond zijn nog steeds gaande. Rond 12 uur was de spelavond afgelopen en was iedereen vrij om hun bed in te duiken of om onder het genoegd van (een aantal) drankjes de dag na te bespreken. Vooral buiten rond de vuurkorf wisten een aantal spelers er nog een bonte avond van te maken. Marleen Jonker was geslaagd voor haar studie, dus op deze feestelijke avond werd ook nog taart gegeten.

De zaterdag begon met een training van 08:00 - 10:00. Helaas resulteerde de gezellige vrijdag avond al in een afvaller en was Mick M. de eerste training nergens te bekennen. Wie wel aan de bedrand stond was eeuwig talent Jeroen Fennema, die in tegenstelling tot vorig jaar, nu wel keurig bij de zaterdagochtend training aanwezig was. Na deze training was er een teambuilding activiteit, waarbij er met dezelfde teams als de avond ervoor verschillende opdrachten uitgevoerd moest worden. We zullen niet in detail treden, maar de rauwe eieren vlogen bij iedereen om de oren.

Hierna volgde er weer een training van twee uur, waarna er gegeten kon worden en door sommigen een dutje werd gedaan op de kamers. Even bijtanken was broodnodig, omdat de volgende oefenwedstrijden alweer op het programma stonden. Bas Blok had een uitzonderlijke prestatie neergezet door 14 kg pastasalade mee te nemen voor iedereen op het weekend. De borden vlogen als warme broodjes over de toonbank vlogen.

Dames 1 trapte samen met de AJ jeugd af voor de eerste wedstrijden. Dames 1 speelde tegen De Ham 2 en de AJ jeugd speelde tegen de Meeuwen. De dames speelden een leuke wedstrijd waarbij DAW mooi heeft gestreden met uiteindelijk een nipt verlies. Coach Luc was blij met het vertoonde spel. De jeugd heeft dit weekend hard gewerkt om de systemen van de selectie uit te voeren en wist hierdoor onder leiding van coach Wessel Buur de wedstrijd nipt te winnen. De wedstrijden daarna waren van heren 1 & 2. Heren 1 speelde tegen ENC Arnhem 1 waarbij de wedstrijd heen en weer golfde. Uiteindelijk bleek ENC een maatje te groot, maar hebben de heren zich kranig verweerd. Heren 2 heeft tegen Houtrib 1 gespeeld en daar werd overtuigend gewonnen. Er werd deze dag ook geschiedenis geschreven door de familie Happe/Kleppe; dochter Lotte (14 jaar) en zoon Stan (11 jaar) hebben deze dag allebei hun eerste speelminuten gemaakt in dames 1 en heren 1 en daarmee hun debuut gemaakt, gefeliciteerd!

De dag werd afgesloten met ‘s avonds een BBQ welke Raymond Kussendrager en Bas Blok fantastisch hebben verzorgd. Hierna werd de vuurkorf aangestoken, de muziek aangezet en werden er de nodige spelletjes gespeeld. Het officieuze trainingskamp-kampioenschap ‘Beverbende’ is geclaimd door coach Luc Riemers. Mochten er na dit verslag tegenstrijdige berichten binnenkomen, wordt dit uiteraard gerectificeerd in het verslag van volgend jaar.

Zondagochtend waren de oogjes klein, maar werd er gewoon getraind van 09:00 - 11:00. Het leek erop dat Arjen D. de praktijken van Mick M. bijna zou gaan herhalen, maar had uiteindelijk alleen het eerste halfuur van de training gemist. In de middag gingen we met zijn allen richting een survival activiteit, waarbij iedereen werd ingedeeld in teams en gezamenlijk verschillende obstakels moesten beklimmen en overwinnen. Wind, modder, instructeurs, regen, of een duik in de sloot kon de dames en heren van DAW niet stoppen om ook van deze activiteit een succes te maken. Aan het einde van het weekend was er nog een mixtoernooi, waar iedereen nog twee wedstrijden tegen elkaar heeft gespeeld. Na de laatste wedstrijd is er nog een afsluitend sprintje 25m vlinderslag gedaan. Hier ging Chris van Diepen er met het goud vandoor en waren de verliezers van deze wedstrijd: Sem Andrea, Quint Boots en Teun Wit. Volgend jaar beter jongens, iets harder trainen komend seizoen.

Graag willen we trainers/coaches Rob van Hove en Luc Riemers bedanken voor alle trainingen, aanmoedigingen en alle voorbereidingen die bij het trainingskamp horen. Net als voorgaande jaren was het weer een perfect georganiseerd weekend waarbij het aan niets ontbrak en het bovenal erg gezellig was.

Tot volgend jaar!

16 feb 2022 19:30

DAW Heren 1 tankt vertrouwen bij hervatting waterpoloseizoen

Na een lange onderbreking van het seizoen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
10 okt 2021 18:29

Van vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus zijn de dames, heren en jeugd van de waterpolo afdeling [ ... ]

WaterpoloLees meer...
24 mei 2021 18:10

 

Trainingskamp Zeist  DAW 2021

Beste Poloërs,

Er treden steeds meer versoepelingen op [ ... ]

WaterpoloLees meer...
11 okt 2020 13:55

Dit weekend was het voor de mannen van DAW de eerste wedstrijd van het seizoen dat zou plaatsvinden in [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
10 okt 2020 14:57

Beste waterpoloërs, familie, vrienden en sportliefhebbers,     Dit weekend gaan wij testen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:56

Het was tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor de mannen van de herenselectie. Deze wedstrijd [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...

Onze Sponsors

Home