cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Synchroonzwemsters DAW behalen mooie resultaten op Synchrobeat en NK Combo

Het weekend van 11 en 12 juni stond voor de synchroonzwemsters van DAW in het teken van de Synchrobeat en de NK Combo. Deze twee kampioenschappen werden gezwommen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Synchrobeat is het nationale kampioenschap voor Age I (onder de 12 jaar) en Age II (onder de 15 jaar). De Combo is een bijzonder muzieknummer met zowel solo- duet- als ploegelementen. De Combo-uitvoering van DAW werd gezwommen door de senioren, aangevuld met junioren en Age II.

Dit jaar heeft de volledige achtkoppige Age I-ploeg zich gekwalificeerd voor de Synchrobeat, en van de Age II’ers waren dat soliste Eva en reserve Noëmi. Zaterdagochtend zwommen Age I en Age II de figurenwedstrijd waarmee ze zich konden kwalificeren voor de finales solo, duet en ploeg. Age I-soliste Giorgia werd negende bij de figurenwedstrijd en plaatste zich daarmee voor de solofinale. Ook Nine, met wie zij een duet zwemt haalde de finale. Tot slot hebben alle acht meiden zo goed gezwommen dat ze ook hun Age I-ploeg in de finale mochten zwemmen. Age II-soliste Eva haalde bij de figurenwedstrijd net niet genoeg punten om in de finale te komen.

Zaterdagmiddag zwommen Nine en Giorgia hun duet. Zij behaalden daarbij een mooie zevende plaats. In de namiddag was het de beurt aan de Combo-ploeg, die werd gezwommen met negen meiden: Daphne, Liza, Bibi, Rianne, Merel, Pauline, Réka, Steffi en Eva. De tiende deelneemster Wieteke moest de dag voor het kamioenschap helaas door ziekte verstek laten gaan. Hierdoor moest er op het laatste moment een en ander worden geïmproviseerd. Ook heeft de ploeg door studie en werk weinig als compleet team kunnen trainen, maar ondanks deze gebrekkige voorbereiding wist de ploeg van DAW een mooie combo laten zien en behaalden ze de twaalfde plaats.

Op zondag stonden de ploeg en de solo van Age I op het programma. De Age I-ploeg van DAW zwom uitstekend en behaalde ook een zevende plaats. Tot slot volgde de solo van Giorgia. Ze zwom een heel goede uitvoering en behaalde de vijfde plaats.

De synchroonzwemsters van DAW kunnen weer terugkijken op een geslaagd en gezellig NK-weekend en trots zijn op hun prestaties.

20160611 Synchrobeat en NK Combo 002

 

20160611 Synchrobeat en NK Combo 001

20160611 Synchrobeat en NK Combo 003

20160611 Synchrobeat en NK Combo 004

Onze Sponsors

Home