cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Diplomazwemmen in Zaandam: acht diploma's erbij

Zaterdag 4 juni was er diplomazwemmen. Op vraag van één van de meiden of de wedstrijd in binnen- of buitenzwembad zou plaatsvinden (geen grapje!), was 'buitenzwembad!' een fijner antwoord geweest. Maar helaas, zo werkt het niet! Binnen dus, in de Slag in Zaandam.

Namens DAW deden Danique, Fiene, Jori, Joli en Marit (basishouding), Yara, Louise en Quinty (spagaat) en Iris (barracuda) mee. Deelname van Marit was op het laatste moment geregeld, ontzettend fijn dat dat kon, omdat ze tot een week voor het diplomazwemmen alleen nog proeflessen bij ons deed. Voor alle meiden een spannende dag. Met name voor de basishouding meiden die nog niet of nauwelijks eerder een wedstrijd hebben meegemaakt.

Emma zwom mee omdat Iris de enige was die voor barracuda ging zwemmen en er dan iemand nodig is voor het muziekonderdeel. Fijn dat Emma dit kon doen en ook een stukje coaching op zich kon nemen!

Petra heeft de dames van het spagaatdiploma gecoacht en Wendy deed de aanloop. De meiden waren serieus met nog even droog oefenen van het maatzwemmen, rekken en strekken voor de leningheid en goed inzwemmen. Onwijs geconcentreerd deden ze alle onderdelen van het diplomazwemmen. Natuurlijk met een boel vragen want de eerste keer. En veel eten! Om de haverklap de vraag 'juf, mag ik even naar mijn tas om eten te pakken'. Tja, van inspanning wordt je toch een beetje moe....
Helaas heeft Fiene op twee onderdelen het diploma voor de basishouding niet gehaald. Ontzettend jammer natuurlijk want we willen het liefst dat iedereen met een diploma het zwembad verlaat. Alle anderen meiden zijn geslaagd en konden hun diploma in ontvangst nemen. Voor Joli was het ook nog even spannend. Bij het kikkeren een kleine herkansing maar dan toch ook met diploma het zwembad uit. Iris gaat vanaf nu meetrainen bij de wedstrijdniveau's en zal gaan starten in de Age I!
Alle meiden hebben ontzettend goed gezwommen!

Ook veel dank aan de ouders die als vrijwilliger bij de wedstrijd hebben geholpen! En aan Ilona, Daphne en Liza mee die hebben gejureerd. (tekst: Wendy)

Onze Sponsors

Home