cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Over Swim en Fun

senf 250419a

Swim en Fun is een veelzijdige afdeling waar op ieder niveau gezwommen kan worden. Swim en fun bestaat uit 3 onderdelen namelijk de onder 12, 12+ en buitenselectie. Het plezier staat centraal binnen de afdeling.

Ons doel is niet om een kind met een zwemdiploma naar huis te sturen, maar de zwemsport voor het kind zo leuk mogelijk te maken en hier is het behalen van een diploma een onderdeel van. Doorstromen kan binnen een specifieke afdeling zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo of synchroonzwemmen.

De onder 12 groep is verder verdeeld in 3 of 4 groepen waar elke groep trainen om aan het einde van het seizoen een DAW unieke diploma te halen (de Waterrat, de Otter, de Dolfijn, enz.). Elke diploma heeft zijn eigen criteria waaraan de zwemmer/ster aan moeten voldoen. Deze diploma’s komen erover met de B, C en reddend zwemmen diploma’s van de KNZB. Voor meer informatie, kijk onder diploma’s.

Er wordt gewerkt met een doorlopend lesprogramma waarbij kinderen wekelijks kunnen instromen. Een kind moet minimaal een A-diploma of een Super Spetters diploma bezitten om in aanmerking te komen voor Swim & Fun. Er wordt gezwommen in het 50 meterbad in de Hoornse Vaart. Er mogen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit lid te worden. Proeflessen vinden plaats op maandag en- of donderdag. Wil je eens bij ons komen kijken, vul het proeflesformulier in (te vinden op de homepagina van onze website).

Wanneer je zwemmen ontzettend leuk vindt maar geen waterpolo, synchroonzwemmen of wedstrijdzwemmen wilt doen, is het binnen de afdeling Swim en Fun mogelijk om je conditie op peil te houden en je techniek te blijven verbeteren. In deze trainingen wordt de zwemtechniek van alle zwemslagen aangeboden en er wordt regelmatig geoefend op waterpolo en synchroon techniek. Wanneer je alle diploma’s hebt behaald en nog geen keuze hebt gemaakt voor een specifieke afdeling maar wel wil blijven zwemmen, is dit een goed alternatief.

De groep kinderen bestaat uit alle leeftijden, vaak vanaf 11 of 12 jaar tot jonge volwassenen. Er wordt getraind in het 50 meterbad van de Hoornse Vaart op de volgende tijden:

Maandag    17:30 - 18:30
Donderdag 18:00 - 19:00

Wil je graag een keertje komen meezwemmen? Graag melden via de online proefles aanvraagformulier.

De contributie voor de verschillende onderdelen van Swim en fun zijn hetzelfde, ongeacht hoeveel dagen je zwemt.

Voor de bedragen zie de contributie pagina 

Voor de zwemmers die iets meer dan aan hun conditie en techniek willen werken maar geen wedstrijdzwemmen willen doen is er een mogelijkheid om een extra training te volgen op een zaterdagochtend. Deze groep doet mee aan enkele wedstrijden per jaar. Deze groep heet de buitenselectie en valt onder Swim & Fun en wedstrijdzwemmen.

Voor de contributie van deze groep, zie de contributie pagina.

We hopen je gauw te zien! De Trainersstaf

Proefles, aanmelding en opzegging lidmaatschap bij Swim en Fun

 

Proefles

Bij DAW kun je 4 proeflessen gratis meezwemmen voordat je besluit om lid te worden. Wil je een keer mee zwemmen schrijf je dan snel in via https://daw.nl/proefles-aanvragen en je wordt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een proefles.

Tijdens een van de proeflessen zal een van de trainers van Swim en Fun een kennismakingsgesprek komen voeren.

Aanmelden

Wil je na  4 proeflessen lid worden dan word je verzocht om het inschrijfformulier in te vullen via https://daw.nl/lid-worden-2.

Opzeggen

Het afmelden van een lid dient plaats te vinden via https://daw.nl/uitstroom-leden. Opzegging kan volgens onze voorwaarden alleen per einde van het seizoen, 30 juni.

Onder 12

De onder 12 groep is verder verdeeld in 3 of 4 groepen, elke groep traint om aan het einde van het seizoen een unieke DAW diploma te halen (de Waterrat, de Otter, de Dolfijn, enz.). Elke diploma heeft zijn eigen criteria waaraan de zwemmer/ster aan moeten voldoen. Deze diploma’s komen overeen met de B & C. Voor meer informatie, kijk onder diploma’s.

Er wordt gewerkt met een doorlopend lesprogramma waarbij kinderen wekelijks kunnen instromen. Een kind moet minimaal een A-diploma of een Super Spetters diploma bezitten om in aanmerking te komen voor Swim & Fun. Er wordt gezwommen in het 50 meterbad van de Hoornse Vaart. Er mogen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit lid te worden. Proeflessen vinden plaats op maandag en- of donderdag. Wil je eens bij ons komen kijken, vul het proeflesformulier in (te vinden op de homepagina van onze website).

 

Training day for the European School Members

For our members, under 12, that are unable to attend the lesson on Monday due to a conflict in school times, we have a special lesson on Tuesdays at 17:45 in the 50m swimming pool. This lesson is given in English and is intended only for those members that attend the European school. Admission to this lesson is decided by the co-ordinators of Swim and Fun. At this moment we have a maximum limit of 10 children in this group. This is very diverse lesson due to the various ages and capabilities of the swimmers. To register for this lesson, please contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Conditiezwemmen

Wanneer je zwemmen ontzettend leuk vindt maar geen waterpolo, synchroonzwemmen of wedstrijdzwemmen wilt doen, is het binnen de afdeling Swim en Fun mogelijk om je conditie op peil te houden en je techniek te blijven verbeteren. In deze trainingen wordt de zwemtechniek van alle zwemslagen aangeboden en er wordt regelmatig geoefend op waterpolo en synchroon techniek. Wanneer je alle diploma’s hebt behaald en nog geen keuze hebt gemaakt voor een specifieke afdeling maar wel wil blijven zwemmen, is dit een goed alternatief.

De kosten voor het conditiezwemmen vind u op de contributie pagina en zijn op basis van een heel seizoen, ongeacht hoeveel keer er gezwommen wordt. De groep kinderen bestaat uit alle leeftijden, vaak vanaf 11 of 12 jaar tot jonge volwassenen. Er wordt getraind in het 50 meterbad van de Hoornse Vaart op de volgende tijden:

Maandag    17:30 - 18:30
Donderdag 18:00 - 19:00

Er kunnen 4 proeflessen gezwommen worden voordat je besluit om lid te worden. Wil je graag een keertje komen meezwemmen? Graag melden via de online proefles aanvraagformulier.

We hopen je gauw te zien!

Conditiezwemmen voor kinderen tot 18 jaar.

Swim en Fun Trainingstijden

Swim en Fun Nieuws

DAW zoekt extra trainers voor afdeling S…

Bij afdeling Swim en Fun, zijn we op zoek naar nieuwe trainers Swim en Fun (S&F) is de “kweekvijver” van De Alkmaarse  Waterratten, hier zwemmen kinderen die minimaal het diploma A...

Lees verder...

Swim & Fun vieren Koningsdag

  ‘Op donderdag 25 april hebben de kinderen van Swim&Fun gezwommen en plezier gehad met de teamspelletjes en met een geweldige hindernisbaan. En de hele les met oranje kleding aan!De 12+...

Lees verder...

Over Kleding

De clubkleding is te bestelllen via SMP, de website voor het bestellen van DAW-kleding bij SMP is nog niet gereed. Voor het kopen en passen van kleding kun je een afspraak maken of tijdens de openingstijden langsgaan bij SMP in Heerhugowaard: klik hier

 

In het weekend van 23 t/m 26 januari 2020 vindt in het nieuw zwemcentrum in Rotterdam het ONMK korte baan plaats.

Op donderdag durfde 2 bikkels het aan om te starten op de 1500m. Petra mocht de spits afbijten en deed dat met zilver in de 55+ categorie. Vervolgens was het de beurt aan Pieter. Hij deed een aanval op het Nederlands record bij de 50+. Hij stranden op 4 seconden maar zwom wel een ruim pr naar 18.12 en goud.

Dag 2

Op dag 2 was het voor een aantal DAW’ers alweer vroeg dag voor de 400 vrij. De dames begonnen en Petra eindigde net 4e en had wat moeite het juiste tempo te vinden na haar 1500m. Maaike Begon haar toernooi met goud en haar 2e tijd ooit. Bij de heren mocht Pieter van start. Hij begon iets te overmoedig en moest dat op het eind bekopen. Hij zwom zijn race nog wel uit en werd toch nog 4e.

De 100 rug was het volgende nummer. Felix miste net het podium en werd 4e. Alex zwom in een pr naar het goud bij de 45+.

Middag:

De middag begon met een sprint nummer. De 50 vlinder. Ook populair bij daw. Het leverde 1 medaille op bij de dames 35+ leverde dat een medaille op voor Sandra. In het all in veld werd ze 6e maar door 3 buitenlandse deelnemers schoof ze door naar een 3e plek. Bij de heren kwamen Alex en Pieter nog dicht bij het podium met een 4e plaats.

Het eerste nummer voor de schoolslag zwemmers was de 200 school. Bij de dames 35+ leverde het goud is voor Laura. Hans werd net 4e. Nello werd 3e maar voor het nk leverde dit zilver op.

Vervolgens was het tijd voor het Konings/ koninginnen nummer de 100 vrij. Sandra werd 4e maar had weer een buitenlandse voor zich en mocht na een mooie tijd daarom het brons in ontvangst nemen. Alex werd 3e maar de snelste zwemmer bij de 45+ kwam niet uit Nederland en daardoor mocht hij zilver in ontvangst nemen. Pieter werd net als op de vlinder 4e in de sterk bezette 50+ categorie.

Het laatste individuele nummer van de dag was de 200 wissel. Laura maakte een uitstapje naar de wisselslag en werd 3e maar met 2 buitenlandse dames voor zich mocht ze toch nk goud in ontvangst nemen.

De dag werd afgesloten met 2 estafette teams. Gemengde 120+ team met Inge, Dennis, Sandra en Wouter kon de dag net niet finishen met een medaille en werden 4e. Het 200 + team met Petra, Alex, Jackie en Pieter sloten de dag winnend af.

Na 2 dagen zwemmen zijn er al weer flink wat medailles bij elkaar gezwommen.

De medaille stand:

6x goud
2x zilver
3x brons

Groepsfoto masters 08-04-2018

"Men stopt niet met sporten omdat men ouder wordt, men wordt ouder omdat men stopt met sporten..."

 Masterszwemmen is zwemmen voor 20-plussers die werken aan conditieverbetering door zwemplezier. Onder masters vind je zwemmers die alleen hun conditie willen verbeteren door wekelijks één of meerdere keren te zwemmen, maar ook masters die pas beginnen met zwemmen en dit toch in wedstrijdverband willen doen. De grootste groep masters zijn zwemmers die altijd hebben gezwommen.

Er zijn officiële KNZB Masterswedstrijden (nationaal en internationaal), waarbij je tegen leeftijdgenoten zwemt.
De leeftijdsgroepen zijn ingedeeld per 5 jaar: 20-24 jaar, 25-29 jaar, 30-34 jaar enz... tot en met 100+!
Iedereen kan meedoen, ook al heb je in je jeugdjaren nog nooit aan wedstrijden meegedaan. De regels en afstanden zijn bijna dezelfde als van wedstrijdzwemmen. Aan het programma van masters wedstrijden zijn echter ook gemengde estafettes (2 mannen / 2 vrouwen) toegevoegd. De leeftijdscategorieën voor de estafette wordt bepaald door de som van de leeftijden van elk team, waardoor zwemmers van zeer uiteenlopende leeftijden samen concurreren in hetzelfde team.
Er zijn ook mastersdisciplines in waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen en openwaterzwemmen.

Swim en Fun Contacts

Marian van Mourik

Coordinator & Trainster
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Valanee Moodley

Coordinator & Trainster
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Sponsors

Home