cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Tweede zwemdag ONMK levert veel medailles op

Ochtend:
Vanochtende was het al weer vroeg dag. De eerste afstand van de dag was de 400 vrij. 4 heren en 4 dames gingen van start op deze afstand. Als eerste mocht Alex van start. Met de 1500 nog in de arme wist hij een mooie pr te zwemmen. Het was een 4e plaats bij de 40+ maar als 3e Nederlander mocht hij toch nog het brons in ontvangst nemen. Vervolgens was het de beurt aan Pieter. Ook hij had nog de 1500m in de armen maar wist een klein beetje van zijn tijd af te zwemmen naar 4.34. Slechts 2 seconden van het Nederlands record af in de 50+ categorie. Hij had weer dezelfde Rus voor zich als gisteren maar mocht zich wel weer nederlands kampioen noemen. Vervolgens was het de beurt aan de jonge masters Lars en Felix. Felix wist bij de 20+ naar het brons te zwemmen. Vervolgens was het de beurt aan de dames. Petra verwachte geen pr maar wist in een mooie race toch 7/100e ervan af te zwemmen en was daar heel blij mee. Het leverde haar ook een mooie bronzen medaille op. Een paar series later mocht Melissa het water in. Ze wist een seconden van haar inschrijftijd af te zwemmen. Het was net niet genoeg voor een medaille in de 25+. een serie daarna mocht Brenda van start. Ze wilde graag onder de 4.40. Ze deed het meteen ruim met 4.36. Het was een bronzen medaille waard bij de 20+ers. Een serie daar weer na Mocht Maaike van start. De 1500m was nog wat te veel aanwezig en ze was dan ook niet helemaal tevreden met haar 4.36. Het was wel ruimvoldoende voor het 2e goud bij de 25+.
De 100 vlinder was het tweede nummer van de ochtend. Pieter zwemt een lekker vol programma en verscheen ook hier aan de start. Hij begon toch wel wat vermoeidheid te voelen maar wist met een mooie 1.05 toch zilver te winnen. In dezelfde categorie ging Hans het water in op zijn eerste afstand van het weekend. Hij werd 4e. Bij de dames kwam alleen Denise aan de start en zwom 1.10.


Middag:
Inmiddels waren de overige Daw'ers aangekomen. Die gingen nog niet van start in het eerste programma nummer van de middag. De rugslag is niet zo in trek. Op de school was er wel weer deelname. Bij de mannen van Hans, Wouter en Lars. Wouter zwom op zijn eerste afstand meteen een pr van 1sec naar 33.56 en een bronzen medaille. Deze kleur lag er ook klaar voor Lars na 31.65. Jackie en Laura mochten het bij de dames proberen. Jackie maakte het heel spannend bij de 50+ dames en werd net 4e. Laura is een klasse apart bij de 35+ en zwom met 35.3 onbedreigd naar het goud. De 100 vrij is een druk bezet nummer. bij de heren waren dat voor DAW Felix, Lars, Wouter, Alex en Pieter. Felix wist goud te halen bij de jongste masters en Wouter kwam weer wat dichter bij die 1 minuut grens. Bij de dames gingen Brenda, Melissa, Sandra, Jackie en Laura het water in. Brenda zwom in een mooie tijd van 59.1 naar het goud bij de 20+, Laura en Jackie werden allebei 4e. Het laatste individuele nr van de dag is de 200 wissel. Alleen 2 dames doken het water in. Petra maakte het wel erg spannend bij de 55+. Ze werd zelfs gedeeld 2e. Denise werd 4e.
Als afsluiting van de dag stond de 4X200 estafette op het programma. Daw had 1 heren team 120+ aan de start staan. Lars, Alex, Pieter en Felix sloten de dag in stijl af met goud.


Ook dit weekend hebben we weer de nodig support aan de badrand van Kees, Kars en Carmen en wordt er ook weer goed voor de inwendige mens gezorgt door Cobie. Op naar morgen dan alweer dag 3.


Medaille stand na 2 dagen:
Goud: 9
Zilver: 2
Brons: 4
Totaal: 15

PHOTO 2019 01 25 19 01 34

25 jan 2020 20:21

Het was weer vroeg dag in Goudriaan waar de masters een gezellige boederij hebben. De lange afstandzwemmers [ ... ]

MastersLees meer...

Onze Sponsors

Home