cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

2 Nederlandse masterrecords voor Pieter en een 5e plaats voor DAW masters in Luxemburg

Dag 1

Een klein groepje masters is vrijdag richting Luxemburg gereden voor de Luxemburg masters open. Voor de meeste een testwedstrijd om te kijken hoe het er het begin van het jaar voor staat maar voor Pieter de laatste kans om in de 45+ categorie een aanval te doen op de Nederlandse records op de 1500 en 800 vrij.

 

Op zaterdag ochtend ging het toernooi van start. Maaike mocht de spits afbijten met de 1500 vrij. Na een weekje rust en een lang open water en triathlon seizoen waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Met 19.24 was ze niet helemaal tevreden maar het was goed voor een all-in 1e plaats.

Daarna was het de beurt aan de heren. Alex en Pieter mochten in de laatste serie van start. Voor Pieter een spannend moment. Zijn laatste kans op het Nederlands masterrecord bij de 45+. Hij ging voor een tijd van onder de 19.05. Halverwege lag hij mooi op schema. Op 800m zwom hij een mooie 10.00. Op het eind liepen de tijden wel wat op en de laatste paar 100 waren erg zwaar maar met een super tijd van 18.59 was het Nederlands record dan toch nog binnen. Het was uiteraard ruim voldoende voor goud. Bij Alex ging de race niet helemaal naar wens maar zijn 20.24 was bij de 40+ ruim voldoende voor het goud. Na deze lange afstanden was het tijd voor de kortere nummer.

Als eerste ging Nello van start op de 200 rug. Na een jaar geen wedstrijden was het weer even wennen maar het leverde hem brons op. Ook Stefan ging van start op de 200 rug. Hij heeft al 2 weken wat last van griep en dit was nog niet helemaal over maar zijn 200 rug leverde toch tevredenheid op na 2.53.93 en een zilveren medaille.

Als laatste programma in de ochtend stond de 50 school op het programma. Jackie zwom een pr, en haar 38.49 was goed voor een meet record bij de 50+.

Na een lange pauze van 1,5 ging het middag deel van start.

Jackie mocht weer beginnen. Haar uitstapje naar de 50 rug werd beloond met brons. De mannen (Stefan, Nello, Pieter en Alex) gingen van start op de 4X50 wissel. Het leverde ze goud op bij de 200+. Een populair nummer is altijd de 100 vrij. Jackie hield de eer hoog bij de dames. Na 1.11 mocht ze het zilver in ontvangst nemen. Bij de mannen ging Alex van start. En met de zware 1500m in de armen was hij met 1.01 en een gouden medaille best tevreden. Pieter en Stefan gingen voor de 100 vlinder. Stefan was dik tevreden met het goud in een mooie tijd van 1.14. Pieter moest een erg snelle man voor laten gaan maar hij haalde het zilver binnen in een mooie 1.08.

Nello ging voor zijn laatste afstand van de dag van start. De 200 school. De race verliep niet helemaal naar wens maar zijn 4.24 was goed voor zilver bij de 65+ heren.

Als laatste weer een lang nummer. De 400 vrij. Maaike wist weer all-in te winnen en met 4.53 was ze iets meer tevreden dan na de 1500m.

Alex en Pieter mochten naast elkaar op de 400 vrij. Pieter had de flow goed te pakken. En hij zwom naar een hele mooie 4.44. en daarmee wist hij zijn naast concurrent in de 45+ er net uit te tikken. Wederom goud. Alex wist met 4.59 net onder de 5 minuten te blijven en deze keer was dit goed voor zilver.

Na een lange zwem dag was het tijd om te relaxen. Er werd in Luxemburg vlak bij het hotel een hapje gegeten. Buiten op het terras. Wel leuk dat er in dit restaurant in Luxemburg via de Duitse zender Nederland – Duitsland werd uitgezonden. En na dat de DAW'ers Nederland hebben zien winnen was het tijd om te gaan slapen.

Dag 2

Het was weer vroeg dag voor dag 2. Er werden op deze dag wat minder afstanden gezwommen dan op dag 1 zodat iedereen weer op tijd richting huis kon. Wat voor de meeste toch een flink stuk rijden is.

Maaike mocht net als gisteren als eerste het water in. Nu voor de 800 vrij. Na een negative split en 10.09 kwam ze redelijk tevreden het water uit. Het was goed voor wederom een all-in 1e plek. Pieter en Alex gingen ook weer van start. Pieter wilde toch een poging wagen voor het Nederlands record 45+ maar wist dat het lastig zou worden. Er werd weer afgesproken wat hij wilde zwemmen en de mannen mochten van start. De eerste 400m lag hij al mooi op schema maar hij wist daarna zelfs nog te versnellen en na het aantikken kon Pieter zijn tijd bijna niet geloven. 9.46.04! 5 sec. Onder het ouden record dat al sinds 1992 niet verbroken was. Het was ook goed voor goud. Alex zwom net niet onder de 10.30 maar zijn 10.31 was wel goed voor zilver bij de 40+. In het 2e gedeelte van de ochtend was het Nello dit van start ging op de 100 rug en leverde hem een bronzen medaille op. 10 minuten later ging Nello alweer te water voor de 200 wissel. De eerste twee slagen gingen net iets te rustig maar het tweede gedeelte ging in een goed tempo en ook deze afstand was weer een medaille. Dit keer in de zilveren kleur. De ochtend werd afgesloten met de 50 vlinder. Jackie die alle 50m zwemt ging van start. Er gebeurde van alles. Een valse start en Jackie die te horen kreeg dat ze niet meer mocht starten maar de jury maakte een foutje dus uiteindelijk mocht ze toch nog starten. Na wat oponthoud werd de serie dan toch weg gestart. De afleiding kwam de tijd niet helemaal ten goede maar ze mocht toch nog zilver in ontvangst nemen. Bij de mannen ging het weg starten gelukkig zonder problemen voor Pieter en Alex. Ze maakte er een mooie onderlinge strijd van ondanks ze niet bij elkaar in de serie lagen. Het verschil tussen de mannen was slechts 2/100e in het voordeel van Alex 30.18 en 30.20. Met deze tijd mocht Alex bij de 40+ het goud in ontvangst nemen en Pieter bij de 45+ het brons.

Na het ochtend deel was er 1,5 uur pauze waarbij de prijzen werden uitgereikt en er genoten werd van het zonnetje.

De middag ging van start met de 50 vrij. Jackie mocht van start en dit keer zonder problemen. Haar 31.75 was zilver waard. Pieter ging het ook proberen op deze sprintafstand en pakt het zilver in 28.11.

Na de 200 vlinder waar DAW geen deelname had was het tijd voor de 100 school. Voor Jackie haar laatste individuele afstand. In een mooie 1.28 zwom ze naar het zilver. Nello zwom ook als laatste afstand de 100 school en was na 1.58 erg tevreden en hij mocht goud in ontvangst nemen. Daarna was het tijd voor de 200 vrij. Maaike mocht hierop van start maar was niet zo tevreden na haar 2.20. Wel was dit goed voor haar 4e all-in zege. Bij de mannen gingen Pieter en Alex het water in. Wederom in dezelfde serie. Pieter begon de vermoeidheid wat te voelen maar zij weekend kan al niet meer stuk. Hij knalde er nog even 2.13 uit en mocht daarvoor het goud in ontvangst nemen. Ook bij Alex ging het niet meer vanzelf maar wist netjes onder de 2.20 te blijven met 2.18 en kreeg daarvoor zilver omgehangen. Maaike, Jackie, Alex en Pieter sloten het toernooi af met de 4X50 vrij en maakte hier een mooi all-in zege van. In het eindklassement van alle verenigingen was DAW op de 5e plaats geëindigd. En na nog wat foto’s kon de lange weg naar Alkmaar weer worden ingezet na een gezellig weekend.

 

25 jan 2020 20:21

Het was weer vroeg dag in Goudriaan waar de masters een gezellige boederij hebben. De lange afstandzwemmers [ ... ]

MastersLees meer...

Onze Sponsors

Home