cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Onmk lange baan 2017 dag 4

IMG 6962

De laatste dag van de onmk begon wederom vroeg. Dit keer begonnen de dames met de 800 vrij. 3 zwemsters durfde dit op de laatste dag nog aan. Petra mocht beginnen aan deze flinke afstand. Ze zwom een mooi pr van 3 seconden en ze mocht weer een medaille in ontvangst nemen. Agnes begon wat rustig maar versnelde halverwege en zwom een negatieve split waardoor ze maar 1 sec boven haar snelle Londen tijd eindigde. Hier was ze tevreden mee en dit was mede goed voor zilver. Maaike mocht als laatste het water in en wilde de strijd aan gaan met de 10min grens. Ze begon wat te rustig en zwom net als Agnes een negatieve split, waardoor ze net boven de 10 minuten zwom: 10.03. Het betekende wel haar 4e goud.

Er gingen geen mannen van start op de 400 wissel. 

Op de 4x100 wissel waren er wel weer 2 teams. Het dames team 160+ met Agnes, Petra, Ilona en Maaike behaalde goud. De mannen 160+ Paul, Ron, Pieter en Alex ging en met de klok in gevecht. Drie weken geleden strandde hun record poging op een paar seconden, maar dit keer wisten ze het nmr wel te pakken in hun categorie. Een mooie afsluiting van het ochtend deel.

Na een pauze kon er begonnen worden met het laatste dagdeel van dit onmk. De 50 vrij is zoals altijd een druk bezet nummer. Ook bij Daw waren er aardig wat starts. Esther begon de zware dagen toch wel wat te voelen, maar ze zwom wel dicht bij haar pr. Ilona wilde eigenlijk onder de 30 sec maar bleef net steken op 30,16. Dit was wel goed voor een bronzen medaille. Ook Jackie had al aardig wat starts gehad dit weekend en wist haar pr net niet te verbeteren. Ze werd 5e. Ook bij de mannen is de 50 vrij populair. Hans zwom onder zijn inschrijftijd. Pieter kwam er in dezelfde leeftijd achter dat 1 baantje toch wel wat kort is. Hij zwom dit weekend alle vrijeslag nummers 50m t/ 1500m en werd dit keer 5e. Alex had zich ten doel gesteld een tijd onder de 28sec te zwemmen en dit lukte precies in 27,94. 

200 vlinder..... daar doen de Daw'ers niet aan dus was er even rust en werd er een beetje naar het voetbal gekeken. Daarna weer focus op het zwemmen. De 50 school stond op het programma. Jackie ging weer te water. Ze had al goed gezwommen op de schoolslag nummers en dit keer wist ze haar pr te benaderen tot op 2/100e. Het leverde een mooie zilveren medaille op. Ook Esther zwom dicht op haar inschrijftijd en werd netjes 5e. Maaike vond haar uitstapje naar een sprint nummer niet zo een succes en werd 4e. Laura maakte haar rijtje Nederlandse records compleet op de 50 school. 

Hans ging nu van start op zijn favoriete slag en slot zijn toernooi af met een 5e plaats. Paul zwom naar een nette tijd van 35 en in de zelfde categorie zwom Ron naar een tweede plaats. 

Het laatste individuele nummer van het toernooi was de 100 rug. Zowel bij de dames als de heren had Daw 1 deelnemer. Bij de dames was dit Agnes die eens uit haar comfort zone ging en 1 sec sneller zwom dan 's ochtends in de estafette. Paul sloot zijn toernooi niet helemaal naar wens af, maar had in de estafette al een goede tijd gezwommen. Zijn race was nu een 5e plaats. 

De dames 120+ mochten het toernooi afsluiten met de 4x50 vrij. Agnes, Esther, Jackie en Maaike lagen met al hun concurrente in de serie en wisten meteen wat hun race waard zou zijn. De zilveren medaille werd de laatste van het toernooi. 

Het was weer een geslaagd toernooi. Graag willen we Carmen bedanken die ons dit weekend goed heeft gecoacht en aangemoedigd. Het zwemseizoen zit er voor een deel van de masters alweer op. Over een paar weken staat er nog 1 zmc op het programma en voor een aantal masters start eind juni het open water seizoen. 

Op naar volgend seizoen!

Er gaan weer een hoop medailles mee terug naar Alkmaar.

Daw is op de 10e plaats geëindigd in het medaille klassement.

11 x goud

22 x zilver

7 x brons

25 jan 2020 20:21

Het was weer vroeg dag in Goudriaan waar de masters een gezellige boederij hebben. De lange afstandzwemmers [ ... ]

MastersLees meer...

Onze Sponsors

Home