cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online

Nieuws DAW

We mogen weer (buiten) zwemmen!!! Geef je op 🏊‍♂️🏊🏻‍♀️
Published: maart 28, 2021 Category: DAW Nieuws
Beste leden, het is nu 4 maanden dat wij als vereniging niet mogen trainen. Het Corona virus heerst nog steeds en de mogelijkheden op versoepelingen in de zwembranche zitten er nog niet in.Ondertussen hebben we niet stil gezeten. Het is gelukt om een overeenkomst te sluiten om het buitenzwembad Buitenmeere in Obdam te huren voor de periode van 29 maart t/m 2 mei.Wij mogen als vereniging trainen, in...
Lockdown | Geen trainingen tot 8 maart en nieuws over contributie
Published: februari 23, 2021 Category: DAW Nieuws
Beste DAW-er, Het Corona virus verslaan, dat valt nog niet mee, blijkt. Waar ik een maand geleden nog dacht, in maart mogen we wel weer ons bad in, is dat met de huidige berichten vanuit Nederland en onze omliggende landen nu geruisloos vooruit geschoven. Op dinsdag 23 februari in de persconferentie van ons kabinet hebben we gehoord dat buitensport voor jongeren tot 27 jaar weer mogelijk is, ook...
DAW jubilarissen 2020
Published: november 06, 2020 Category: DAW Nieuws
Normaal maken we de jubilarissen bekend op de Verjaardag van DAW en krijg je een speldje en bos bloemen. Dit jaar doen we alles anders. De verjaardag kon niet doorgaan ivm de Corona pandemie, daarom hebben we de jubilarissen op de ALV van 30 oktober bekend gemaakt. De speldjes worden niet meer gemaakt, daarom hebben we door onze huisstijl ontwerpster Andrea een medaille laten ontwerpen. Deze...
TEAM DAW | Kom je ook helpen?
Published: augustus 26, 2020 Category: DAW Nieuws
TEAM DAW DAW is een ambitieuze vereniging, die jaarlijks veel organiseert. Als vereniging is 10 jaar geleden gekozen voor “een bestuur op afstand”, wat inhoudt dat de bestuursleden niet in de commissies van de afdelingen zitten. De commissies zijn hierdoor zelfstandiger in het uitvoeren voor de werkzaamheden voor hun afdeling, waarbij het bestuur faciliteert. Dit is o.a. georganiseerd middels een...

Corona & veilig sporten bij DAW | 29 september | De trainingen en wedstrijden gaan door

Beste leden,

Onderstaande afspraken zijn grotendeels overgenomen vanuit het advies van de KNZB aan de verenigingen, aangevuld met enkele specifieke zaken vanuit de Noodverordening van onze Veiligheidsregio en na afstemming met diverse partijen. De hoofdpunten:

 • De trainingen en wedstrijden gaan door;
 • Geen publiek bij trainingen en wedstrijden;
 • Dringend advies om een mondkapje te dragen in binnenruimtes;
 • Waar van toepassing volgen we het protocol van de Hoornse Vaart;
 • Voor de wedstrijden worden specifieke protocollen opgesteld;
 • Tijdens de activiteiten in het water is geen afstandsbeperking meer van kracht. Dit betekent dat trainingen kunnen worden hervat zoals ze ingevuld waren voor Corona (er mag dus ook weer in dezelfde baan heen en weer gezwommen worden);
 • De trainer/coach/toezichthouder/instructeur blijft zoveel mogelijk op een afstand van 1,5 meter. Dit zowel t.o.v. de zwemmers als de andere aanwezigen op de kant;
 • Direct na de activiteit en dus op de kant, dient de 1,5 meter-norm weer in acht genomen te worden voor volwassenen onderling en van 13 tot 18-jarigen ten opzichte van volwassenen. Voor 13 tot 18 jarigen en kinderen onder de 13 jaar geldt onderling geen 1,5 meter;
 • Het buitenterrein binnen de hekken van het zwembad is geen wachtruimte;
 • Alle eerdere DAW protocollen Verantwoord zwemmen komen hiermee te ve rvallen.
 • Blijf de DAW websitevolgen voor de laatste updates. Wij zullen niet iedere wijziging in een DAW Nieuwssplash versturen.

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving stevig, maar gelukkig de sport slechts in beperkte mate. De komende drie weken (t/m dinsdag 20 oktober) mag bij geen enkele (sport)activiteit publiek aanwezig zijn en zijn de sportkantines dicht. 

Het belangrijkste voor de sport, DAW en de sporters is dat er gesport kan blijven worden. Het is namelijk veilig en verantwoord om te sporten. Dat is de conclusie van het kabinet en dat vinden alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd, bijvoorbeeld als tegenwicht van het vele thuiswerken.

De wedstrijden gaan door

Alle competities, wedstrijden en (trainings)activiteiten kunnen dan ook de komende drie weken zoals gepland doorgaan. Van groot belang hierbij is dat alle maatregelen en protocollen vanuit de overheid, zwembad, bond en verenigingen op een juiste wijze worden nageleefd om voor iedereen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.

Geen publiek

Op de regel “geen publiek” wordt één uitzondering gemaakt: Bij uitwedstrijden van jeugdteams of jeugdcategorieën t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding en mogen, als daar ruimte voor is in het zwembad, naar de wedstrijd kijken. Het is belangrijk om tijdig contact te maken met de thuisclub om hier duidelijke afspraken over te maken. In veel gevallen zal er namelijk geen of te weinig ruimte zijn!

We mogen sporten  

Wij beseffen ons dat er de nodige vragen blijven ten opzichte van de genomen maatregelen. Ons uitgangspunt blijft dat wij zoveel mogelijk het beleid van de overheid en NOC*NSF, KNZB en AlkmaarSport volgen. Dankzij het totaal aan genomen maatregelen in Nederland zijn wij in staat om te blijven sporten.

En hoewel het kabinet adviseert om het aantal onnodige reisbewegingen te beperken, zijn er voor de sport geen beperkingen nodig geacht ten aanzien van het reizen naar (uit-)wedstrijden. De richtlijnen voor vervoer zijn te vinden op de website van de rijksoverheid. Uiteindelijk staat het ieder individu vrij zijn/haar eigen afweging te maken of er wel of niet zal worden deelgenomen aan sportactiviteiten in het algemeen en wedstrijden in het bijzonder.

Wij zijn blij dat wij onze geliefde sporten kunnen blijven beoefenen, maar dit trekt wel een stevige organisatorische op onze club en doet het verenigingsleven pijn. Het samenzijn na afloop van het sporten wordt door deze nieuwe maatregelen sterk beperkt, maar laten we hopen dat het slechts drie weken zal duren. Dat hebben we dan deels wel zelf in de hand door ons aan de strikte maatregelen te houden en ons gedrag waar nodig aan te passen!

De ruimte die de sportwereld heeft gekregen gaat alleen over het sporten in trainings- en wedstrijdverband, alsmede om dit mogelijk te maken (organisatie, officials en teambegeleiding).

Voor alle randzaken, zoals opleidingen en andere fysieke bijeenkomsten, volgt de zwembond het advies dit alleen te laten plaatsvinden via de digitale weg (video-calls, webinars e.d.). Dit geldt ook voor het gebruik voor gebruik van ons clubhuis. Alleen meetings die echt noodzakelijk fysiek gehouden moeten worden, mogen in het clubhuis. Denk hierbij aan een juryvergadering voor een zwemwedstrijd.

Updates

Het spreekt voor zich dat deze nieuwe maatregelen veel onzekerheid oproepen. Er wordt elke dag gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen door overheid, NOC*NSF, de bond, Veiligheidsregio, AlkmaarSport en de verengingen. Volg daarom regelmatig de informatie over Corona op onze website. Omdat de verschillende zwemsporten sterk van elkaar verschillen, kunnen per sport aanvullende maatregelen van toepassing zijn. Check daarom ook de specifieke webpagina’s per sporttak.

We wensen jullie veel en veilig sportplezier toe!

Bestuur DAW

28 mrt 2021 12:38

Beste leden, het is nu 4 maanden dat wij als vereniging niet mogen trainen. Het Corona virus heerst [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
23 feb 2021 19:42

Beste DAW-er,

Het Corona virus verslaan, dat valt nog niet mee, blijkt. Waar ik een maand geleden nog [ ... ]

DAW NieuwsLees meer...
15 feb 2021 14:37

 

 

 

Beste minioren-/junioren-/jeugd-zwemmers,

We hebben elkaar al even niet gezien. [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
12 mei 2021 12:38

Beste zwemmers,

Normaal duiken we het diepe in maar dit keer gaan we op avontuur. Wil je weten wat we [ ... ]

Swim en FunLees meer...
15 feb 2021 14:37

 

 

 

Beste minioren-/junioren-/jeugd-zwemmers,

We hebben elkaar al even niet gezien. [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
07 jan 2021 12:20

Helpen jullie Kyra naar de Top?   Kyra Wijnker, zwemster bij de wedstrijdafdeling is genomineers [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
11 okt 2020 13:55

Dit weekend was het voor de mannen van DAW de eerste wedstrijd van het seizoen dat zou plaatsvinden in [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
10 okt 2020 14:57

Beste waterpoloërs, familie, vrienden en sportliefhebbers,     Dit weekend gaan wij testen [ ... ]

WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:56

Het was tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor de mannen van de herenselectie. Deze wedstrijd [ ... ]

Wedstrijdverslagen WaterpoloLees meer...
09 okt 2020 19:51

Beste zwemmers/ouders/verzorgers en trainers,

Ook dit jaar, ondanks de beperkingen met betrekking tot [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
06 okt 2020 21:38

Gister (zondag 4/10/2020) was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en het was om verschillende [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...
04 okt 2020 11:25

Zaterdag 3 oktober deden de Age I'ers, Age II'ers en junioren van DAW mee aan de limietwedstrijd Age I [ ... ]

SynchroonzwemmenLees meer...
28 sept 2020 22:49

Op 27 september om 09:00 beginnen de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Eindhoven.

Onder begeleiding [ ... ]

WedstrijdzwemmenLees meer...

Onze Sponsors

Home